Camping eller stort hus?

Camping eller stort hus?

 

När vi sålde stugan valde vi att istället hyra stugor för att se om det skulle vara ett bättre alternativ. Visst, det kostar något men för oss ger det större semesterkvalité att inte behöva bry sig om att måla, reparera osv. Nu ska vi njuta på de dagar vi befinner oss i dessa stugor.

Nu är det början av maj och vi har hunnit bo på en camping i närheten av Jönköping i ett minihus samt hyrt ett stort sommarhus närmare Gävle.

Campingen – Jag har alltid älskat campingar och kommer nog alltid att göra det. Jag gillar det lilla miniatyrsamhälle som skapas. I detta fall fick vi en liten campingstuga med både dusch, tv och toalett. Det var rätt lyxigt då man brukar förvänta sig lägre standard. Pris? 700kr per natt.

Stugan – Genom lite oväntade vägar fick vi nys om en sommargård som hyr ut både två mindre stugor och ett större hus. Det större huset valde vi då det hade två separata stora sovrum och totalt kunde ha 10 bäddar. Vi tog ett sovrum och bjöd in vänner att besöka oss delar av vistelsen i det andra. Nu ingick även tillgång till båt, egen strand, grillmöjligheter och en stor utegård att leka på för barnen. Pris 600kr natt.

Det intressanta är att man får otroligt mycket för pengarna om man väljer att gå ner lite i standard. Huset hade el men varken rinnande vatten eller dass. Vi fick hämta vatten i en brunn och göra våra behov på ett dass. Så skillnaden mot vår gamla stuga var inte så stor på just de punkterna. Vi vill ha det spartanskt och enkelt och fick det. Ett stort tack till er som hyrde ut. Jag kan även tipsa om att fönstermarkiser inte kostar mer än någon tusenlapp. Det skulle göra det lite enklare att vara i vissa av rummen. Eller köp en mörkläggläggningsgardin. Just insyn och solinsläpp var väldigt ….generöst. Ett enkelt sätt att minska insynen på ex dass är med Mönstrade insynsskydd.

Slutsats:

Camping var mysigt – inget ont om den. Men om jag får välja mellan att bo i en liten stuga för 700kr eller ett stort hus (ca 100kvm) för 600kr så väljer jag det stora huset. Det tyckte hela familjen. Att ta med sig vatten och gå på dass – ja det är ju vana med.