Förslag till fler matkasseföretag!

Under cirka två år har vi haft matkasse. Från en massa olika företag. Vi har bytt ganska friskt mycket på grund av att man får rabatter och erbjudanden från olika håll och kanter. Men även för att man bli rätt less på att ha samma leverantör. Det är inte samma mat – men ändå liknande på nått sätt. Ungefär som hemma. Man lagar olika mat men ändå blir det lätt samma.

Har genom jobbet skrivit en hel del om matkassar och insett att utbudet är gräsligt stort. Inte minst i Stockholm, som med allt. Det finns allt från vegokassar och ekologiska kassar till grilllådor och fisklådor osv.

Så har då alla en kasse som passar? Njae. Om något företag som erbjuder matkassar lyssnar så har jag ett tips. Det finns nämligen inte en enda matkasse som är ”för er som bor i ett torp på somrarna och inte har varken el eller vatten-kassen”.

Nu har vi öppnat upp stugan och var där senast idag. Fullt med folk men lika fullt i bagaget. Mat och vatten tas dit varje gång. När vi ska bo där under flera dagar måste vi planera ordenligt för att köpa in allt från torrmjölk och konserver till bröd med lång hållbarhet osv.

Så här tycker jag att något företag kan förbarma sig och skapa ett smidigt alternativ. Kanske med något kortare namn än vad jag gett kassen men poängen är glasklar – att erbjuda en smidig kasse för oss som har detta behov.

Kanske skulle man även kunna skapa vandringskassar för de som vill gå på kalfjället en vecka osv.

Okej, utbudet kanske inte är enormt men under vissa säsonger skulle den säkert sälja. Man får ju komma ihåg att många av dessa företag har julbordskasse och midsommarkasse. Kassar som bara är igång inför en enda dag. Fungerar de så borde min idé också funka. Dessutom – de kan stå färdigpackade länge. Konserver och pulvervaror håller ju hur länge som helst. Är ju bara lite bröd som behöver adderas innan den leveraras.

Om någon ser denna lösning – kom ihåg var ni läste om den först.