Inbrott – igen

Var ut till sommarstugan och öppnade den efter vintern i torsdags. Kristi himmelsfärd är en helg som många öppnar sina sommarstugor och det passar ju utmärkt eftersom det är ledighet i fyra dagar. Det blev besök både torsdag och lördag.

Vi hade då inte varit där sedan i december – men det hade någon annan.

Dörrarna till både storstugan och gäststugan var uppbruten. Som tur var såg vi inte att något var borta. Det syntes knappt att de varit där. En märklig känsla – har de till och med bott här några nätter eftersom de valde den svåra vägen in istället för att krascha en ruta?

Ja, det är inte mycket att göra åt. Dags att bjuda in sommaren och köra vidare. Ett nytt hänglås kostade 99kr och sedan är ordningen återställd.

tvbänkFörsta steget

Nu kikar vi lite på hur uteköket ska inredas. Vi vill ha plats för lite olika saker och tänker både vitt och brett för att hitta den bästa lösningen. Tanken är att få plats med lite porslin och annat där ute för att göra det enklare. Ska det vara en mindre bänk (typ tvbänk) på golvet där man kan skjuta dörren åt sidan och sätta in sakerna. Eller ska det vara en hylla på väggen. Tv bänkar rymmer betydligt mer och en tanke är att ha något liknande vid diskhörnan och därmed lägga en vaxduk på denna för skapa diskmöjlighet.

Nackdelen med de flesta möbler vi sett är att de gjorda för att ha inomhus. De är billiga och enkla. Perfekt funktionella – men vi måste i sånt fall slipa bort färgen för att lägga på en utefärg. Eller så ”kör vi så länge som det håller”. Att köpa utemöbler för uteköket är inget alternativ – det är så dyrt.

Blir nog en enklare variant – skulle tro att det håller några år ändå.