Källaren får luft tack vare stugförsäljningen

Nu har det gått lite drygt ett år sedan stugan såldes. Någon ny stuga har det inte blivit så på den fronten intet nytt. Men fortfarande får försäljningen av stugan konsekvenser i vardagen. Både på gott och ont. Framförallt gott faktiskt för vi har mer tid och känner oss friare på sommaren. Som jag skrev i förra inlägget har vi verkligen lyckats prova på andra boendeformer.

Senaste månaden har vi röjt i källaren och det är då som jag insåg att försäljningen av stugan fått mer konsekvenser än jag från början anade. Mängder av färgburkar rensas bort, takpappen ges bort och små hinkar med olika spikar och skruvar fick åka till återvinningen.

Det är helt enkelt inte lika lätt att försvara varför det ska finnas så mycket verktyg, plankor, skruvar, borrar, muttrar, tvingar, saxar, knivar…..Min vän tittade på mig och frågade ”behöver du verkligen fyra hammare?” Det behövde jag inte ens när vi hade stugan – så varför behöver jag det nu…

Det har verkligen försvunnit mycket och boden som tidigare var proppfull är nu nästan helt tom. Alla verktyg skulle kunna gå ner i en och samma väska. Försökte beställa denna verktygsväska men den var slut på lager. Den var slut när jag kollade senast hos flera E-butiker så kanske är det slut hos tillverkarna. Lite knepigt med tanke på att det är någon månad kvar till högsommaren och de flesta tar sig ut till sina sommarstugor och knepar och knåpar inför säsongen. Det är ju nu man behöver en verktygsväska som allra mest.

Nu är det bara en sak kvar att göra där under marken. Det är att sätta en dörr mellan barnens allrum och snickarboden. Sen kan pingisbordet monteras upp och matchen starta. För nu har vi ju både tid att spela pingis – och möjlighet att rensa källaren så vi får plats.