Kompostgaller och kombibatteri

Än så länge har vi lagt alla matsopor i en kompostpåse för att sedan ta hem den vid hemfärd. Men allvarligt talat så känns det lite bakvänt att ta hem komposterbart material från skogen… Har hittat lösningen nu som blir lagom flexibel. Köper en kompostgaller och kompostgallerpinnar från Bygghemma. Vi har tittat lite på färdiga kompostlösningar men grejen är den att då måste den stå stabilt och man ska röra om, fylla på strö osv. Dessutom blir den lätt full. Med galler kan man bygga lite som man vill. Det är bra att haka ihop dessa kompostgaller med klämmor. Om vi vill ha fyra sådana runt komposten eller åtta spelar ingen roll. Lite som att bygga lego.

Är det en så ny idé? Nej egentligen inte. Kompostgaller har jag sett förr men även här har det varit problem med stabiliteten. Pinnarna som man sätter fast i jorden hade jag däremot inte sett. Stolpar som skapar den stabilitet som vi söker. Sen kan man ju sätta galler på olika höjd.

Men….

Nackdelen är att djur lätt kan ta sig in så vi måste ställa denna behållare rätt långt från huset. Och frågan är om det räcker ändå med tanke på att vi är där så sällan. Djuren lär sig inte att det är farlig plats att vara på. Skulle haft någon kombivariant av gallret och vanligt komposthållare.

Ryobi

En annan sak som vi funderar på att utöka är ”maskinparken” (jag surfar nu på verktygssidor som ni kanske märker….). Okej, den är inte så jättestor nu men vi gillar verkligen kombibatteriet från Ryobi som passar i trimmern, radion, skruvdragarn med mera. Kan verkligen rekommendera denna lösning. Finns visst hos Bosch och andra märken också men vi har börjat med Ryobi och fortsatt med det. Typ allt går ju att köpa på det batteriet. Jag köpte en vinkelslip men där kan jag säga att gränsen gick. Den brände jag… Är nog bättre med el när det ska vara så extremt starka saker.

Ha det gott och välkommen ut nästa sommar.