Nya renoveringar på gång

IMG_0163Förra året var lite av ett mellanår i stugan. Med andra ord – renoveringarna var inte så stora. Vi hade planerat in att renovera i hemmet under hösten och sparade pengarna till det. Men visst – några saker blev det i alla fall förändrat under 2014.

Dasset har fått nya innerväggar, innertak och tapeter. Riktigt snyggt då vi hittade tapeter från 50-talet i stugan. Sen har vattentanken kommit upp på en SJ-pall. Den kopplade vi ihop med hängrännan vilket gör att det inte tar många veckor innan en hel kubik vatten är insamlat. Perfekt till dusch och tvätt även om man inte kan dricka vattnet.

Vad väntar 2015 på renoveringsfronten?

Som vanligt är det flera tankar igång. Det tråkiga är att vissa saker bara är ”måsten”. Här finns exempelvis att det luktar mögel i gäststugan. Troligtvis är det golvet som är mögligt vilket vi anat. När vi krupit under huset har vi sett att undergolvet har bognat.

En annan tanke är att installera en insats för att får det varmare på höstar och vårar. En betydligt dyrare investering men även något som betalar sig tillbaka i längden då vi kan utnyttja stugan mer.

Det finns bara två problem. 1. Vad ska man prioritera? 2. Vem ska göra jobbet?

Efter att ha anlitat Douglas som snickare för två somrar sedan har vi fått det klart för oss att vi inte ska hålla på att försöka göra bygget själv. Det gick snabbt och blev både snyggt och prisvärt. Men det är inte säkert han kan i sommar. Enligt hans fru har han fått ett större jobb ner mot Stockholm och har bara mindre tid kvar under sitt sommarlov att jobba här hemma.

Fick tips om www.anlitahantverkare.nu av en branschkollega. Verkar fungera som Servicefinder och kan ju vara värt ett försök. Förra gången vi testade en liknande sida blev resultat väldigt snålt. Enbart två hantverkare hörde av sig för att då ge offert på badrumsrenoveringen. Men när vi nu är ute i god tid så kan vi i alla fall testa.

Välkommen ut i sommar och se vilket projekt vi kör igång med.

Bild: Så går det när vissa i familjen försöker fälla träd på egen hand…..