Svårigheten att hitta rätt ATV-försäkring

Att välja rätt försäkring kan kännas som att försöka hitta rätt i en djungel. Det är priser och avtal som skiljer sig åt. Men när jag skulle försäkra min fyrhjuling visade det sig att det var fler saker som satte käppar hjulen. För vad heter egentligen försäkringen? När det gäller försäkring till ett hem så heter den hemförsäkring. Det är enkelt och logiskt och lätt att hitta hos försäkringsbolagen. Men när det kommer till fyrhjulingen så verkar det vara olika åsikter om vad fordonet ska heta.

En del bolag hade en folder där jag kunde läsa om skoter & 4-hjuling. För att hitta den måste jag alltså söka med ordet 4-hjuling. Sökte jag på ATV-försäkring dök det inte upp något alls.

Andra bolag valde att göra det precis tvärtom och hade en försäkring som de kallade för ATV-försäkring. Ytterligare variant var Fyrhjulingsförsäkring. Googlade jag på olika ord fick jag fram olika försäkringsbolag.

Hade även en tanke att ha försäkringen på samma bolag som jag har hemförsäkringen. Enklare tycker jag att ha allt på samma ställe och sen brukar de ju ge viss rabatt om man samlar dem. Men där var det stopp. De erbjöd inte ens försäkringar för ATV eller Fyrhjuling eller vad nu min älskling ska heta.

Ibland känns det som att bolagen vill göra allt för att få en att teckna försäkring hos dem – ibland känns det precis tvärtom.

Allt slutade med att jag gick den korta vägen. Gick till en sån där jämförelsesida och fyllde i registreringsnumret och fick fram lite olika försäkringsbolag som erbjöd väldigt skilda försäkringslösningar. Både priset och avtalet skilde sig åt så visst var det värt att jämföra alltid. Det visste jag visserligen men att det skulle finnas så många namn på samma försäkring var mig något nytt. Tänk om det vore lika svårt att hitta en hemförsäkring….