Värmekälla?

Då har det blivit höst och det är dags att stänga igen stugan för säsongen. I några år har vi pratat om att försöka få upp värmen så vi kan vara här mer på vår och höst. Helst av allt även på vintern. Ibland drömmer vi om att vi bor här ute året runt. Då skulle det visserligen krävas betydligt starkare värmekällor än om vi bara bygger det så vi kan komma ut enstaka dagar på vintern. Skulle vi bo där ute skulle el nästan bli ett måste. Sen går det ju att få värme genom exempelvis bergvärme. Visst kostar det men det är ju en investering som skulle hålla länge. Läste på sidan Rototec om bergvärme och även om de verkar vara mera inne på bergvärme och lösningar för större fastigheter så kan man få inspiration och lite idéer. Inte minst när de skriver om bergvärme för hushåll.

Men…

Som det ser ut nu kommer en transportpark byggas ca 1 km från stugan. Exakt när den blir byggd är svårt att säga. Det kan ta fem år – det kan ta tio år. Men en kompis som har insyn i stadsplanering hävdar att den kommer bli av. Frågan är bara när.

Fram till att vi vet vad som händer med denna park ligger vi lågt med investeringar. Vi vill ha en insats för att kunna få värme men även det kostar. Blir det klart om femton år att parken blir av men att vi kan ha kvar stugan så är det snarare någon bergvärme/solvärme lösning som vi kommer att söka. För då närmar vi oss åldern då vi har ett barn som flyttar hemifrån. Därmed kan vi bo ute i stugan längre och är då även beredda att betala mer för det.

Men värme hade suttit fint.