Badmöjlighet

 pool

Vi får ofta frågan om våran stuga ligger nära vattnet. En del har även velat hyra den men backat då de fått höra att den inte ligger precis vid en sjö. Uppenbarligen är behovet stort att få ha badmöjlighet i närheten. Nu ska vi tillägga att det går att cykla till en sjö ca 15 minuter bort men det verkar inte vara tillräckligt nära. Så hur löser man detta badproblem? Eller är det ens ett problem?

Egen utomhuspool

För oss vuxna gör det inte så mycket att inte sjön ligger ett stenkast bort men vår son älskar att bada och skulle nog uppskattat det hela mer än oss. Men man får hitta andra lösningar. Vi har byggt en egen utomhuspool till honom. En enmanspool men det räcker bra utifrån två aspekter. För det första vill vi vuxna i alla fall inte bada och för det andra har vi inte hur mycket vatten som helst. Det gamla torpen har nämligen inte el och inte vatten. Så allt vatten som lillgrabben får bada i är forslat hemifrån.

Med det i åtanke är det ganska vettigt att vi inte bygger en pool för mer än en person och dessutom en som bara rymmer en treåring. Balja skulle andra kalla den – vi kallar den för swimmingpool.

Läs här för mer info om pooler och att köpa pooldammsugare till dessa

 

Mer vatten kommer…

Men grabben kommer att växa och ändå fortsätta vilja bada så vi håller på att bygga en långsiktigare lösning. Allt vatten som rinner av taket kommer samlas ihop av hängrännor som sedan för det vidare till en stor behållare. En gånger en meter – en kubik. Så blir den full har vi 1000 liter. Då kan han bara rätt länge.  Tanken är väll inte bara att det ska bli poolvatten utan främst att det ska användas till disk men det blir en fördel som för med sig flera fördelar.

Så välkommen ut och njut av sommaren. Och, ja, du får ta ett dopp i våran pool om du vill. Om du får plats.