Om stugan

Detta var vår förra stuga

Huset är från början en fäbodstuga dit en bonde från *** tog sina kor för sommarbete. En bäck som ligger i närheten bidrog med vatten till djuren och därtill som kylskåp för ko-mjölken innan den togs in till sta´n för försäljning. Byggår är oklart men det äldsta årtal vi hittat inristat i original-ytterdörrens insida är 1874 så någonstans kring den tiden restes vår mysiga timmerstuga.

Sedan dess har den renoverats, fått ytterpanel, ny inredning och vinden öppnats upp vilket skapar ett mysigt loft (ej färdigrenoverat). Huvudstugan har en våningssäng och om det behövs ytterligare sängplatser finns en våningssäng i gäststugan.

Stugan ligger insynsskyddad efter en privat väg med vägbom så trafiken är minimal. Så välkommen hit för att njuta av lugnet, tystnaden och framförallt naturen. Dessutom får du leva lika strömlöst som de gjorde när stugan en gång byggdes. Här finns nämligen varken el eller vatten. En dunk på 20 liter finns för disk m.m men dricksvatten tas med själv. Mer vatten går att hämta på ***, 7km från stugan.

Maten brukar vi värma på trefoten över elden i öppna spisen eller genom att tända gasolköket (triangia). Med konserver, och färdiga soppor fungerar det utmärkt och på kvällen grillar vi det kött (som vi tog med oss fryset på morgonen) på vår lilla utegrill.
På gården är det en ”storstuga”, en gäststuga och ett dass.

lang-stuga

Antal sängar 4 + golf på loft

Kök  Öppen spis och triangiakök med gasol

Värme Öppen spis

Gårdsyta 2200kvm

Grannar Ett tomt hus 300m bort annars 1km till nästa granne.

 

 

Inventarielista:

Storstugan

Matbord + 4 matstolar.

Solstolar, utestolar, extrastolar

Porslin för 6 personer. Tallrikar, Glas, Koppar, Bestick, uppläggningsfat m.m

4 Täcken och kuddar.

Gäststugan

Kubbspel, Krocketspel

Ett litet bord

Verktyg ex såg, hammare, spik m.m

Snickarboden

Allt möjligt och omöjligt.

Vedboden

Ved, virke och större verktyg från 40-talet som vi inte vet vad de heter.