Fördelar med köp av vinterdäck på nätet

 Med vintern kommer halkan och med den byte till vinterdäck på bilen. Ofta märker man inte att de gamla däcken inte längre är säkra att använda och nya måste inhandlas. Förut körde man till närmaste ställe och köpte de däck som fanns och betalade vad de kostade oavsett belopp men idag är det inte längre nödvändigt. Allt fler har insett att precis som med de flesta varor så kan man hitta billiga vinterdäck på nätet. Det finns många  ördelar men de två självklara är priset och urvalet. 

Priset 

Att jämföra priser på nätet är betydligt mycket enklare än att göra det mellan fysiska butiker. Om man vet exakt vilka däck man vill ha så är det enkelt att använda en prisjämförelsesajt och se vilket företag som är billigast. Att jämföra priser mellan olika fysiska butiker är betydligt mycket svårare. Priserna är generellt sett lägre på internet och en snabb titt på exempelvis nordendack.se visar att det stämmer. Frakten är fri på de flesta sajter så det tillkommer heller inga extra avgifter på däcken. Priset på samma däck som i fysisk butik är i princip alltid lägre men dessutom finns det många fler alternativ att välja mellan.

 Urval

 Utbudet av däck på nätet är enormt då i princip alla märken och typer av däck finns att köpa. Det kan vara för mycket för en del men det innebär också att valmöjligheterna ökar. Så länge man vet däckdimensionerna på originaldäcken till sin bil så kan man köpa ett annat märke med samma dimensioner utan problem. Dessutom finns ibland möjligheten att söka på sitt registreringsnummer såsom på vinterdäck.cc och därigenom få förslag på passande däck till bilen. Är man osäker eller vill vara riktigt noggrann så finns det oftast även kundrecensioner tillgängliga på däcken som kan vara till hjälp när man väljer nya vinterdäck till bilen.

Så visst är fördelarna många med att köpa vinterdäck online. Kanske är just den största fördelen att man kan hitta billiga vinterdäck utan att för den skull behöva tumma på kvalitén.