Billigförsäkring.com – En sida som spar pengar

En del sidor på nätet är rätt värdelösa. Bloggare som skriver om sitt liv där de tittar på kläder, bedömer tv-serier och vad de gjort senaste veckan. Visst finns det människor som uppskattar dessa bloggar också. Men själv tycker jag betydligt bättre om sidor som ger mervärde. Det kan vara kunskapsmässigt eller ekonomiskt. En av de sidor jag stött på är billigförsäkring.com.

Namnet på sidan avslöjar att det främst handlar om att hitta billiga försäkringar. För uppenbarligen kan man tjäna en hel del på att hitta rätt försäkringsbolag till de försäkringar man har. Att jämföra försäkringar på sidan är extremt enkelt vilket jag verkligen uppskattar. När det gäller bilförsäkring fyllde jag i lite info om bilen och fick sedan svar direkt på försäkringsbolag som är billiga. När det däremot kom till olycksfallsförsäkringar och vissa andra så är det ju svårare att lämna all relevant information på hemsidan. Då fyller man istället i personnummer och telefonnummer och blir uppringd av ett företag som enbart jobbar med att jämföra försäkringar. Detta helt gratis.


Jag gillar tjänsten skarpt så jag inte behöver jaga upp nummer till olika försäkringsbolag och sedan stå i kö för att komma fram till dem – och därefter bli kopplad hit och dit.  Dessutom ser jag fördelen att företaget letar upp den billigaste försäkringen utifrån mina kriterier. Ringer jag till Trygg-Hansa kommer de enbart vilja sälja sina egna försäkringar. Något annat vore väll orimligt. Men ett oberoende företag behöver inte fastna vid försäkringar från just ett bolag. De har mängder av bolag att välja mellan vilket självklart gör att jag både får en bättre och billigare försäkring.

Okej, det var fördelarna. Självklart finns det även nackdelar med dessa sidor på nätet som erbjuder konsumenten att hitta billiga försäkringar. De nackdelarna kommer jag skriva om i nästa blogginlägg. Så följ jakten på den billigaste försäkringen – steg för steg.