Inredning och utredning

Som vanligt har vi lagt semestern i augusti så än så länge är vi bara i stugan över dagen även om vi sovit över någon enstaka natt. Det är rätt skönt att sakta men säkert göra iordning allt så att man sen kan njuta mer av semestern när den kommer. När vi var ute förra veckan var det både inredning och ”utredning” på programmet.

Grabben har gjort gäststugan till hans ”arbetshus” så varje gång vi kommer ut drar han ut allt från domkraft och grill till gräsklippare och brädor för att bygga staketet på altanen. Så för att få lite ordning har vi fixat bättre inredning i snickarboden.  En snygg skylt som markerar var leksaker respektive arbetssaker ska vara och krokar som allt kan hänga på. Sen limmade vi ihop en gammal tavla med dalamotiv som kommer upp på väggen nästa gång vi kommer ut. Vi glömde nämligen skruvdragaren hemma denna gång. Lite irriterande då målet var att säkra brunnen och fixa till våran snickarbod så inte de är lika farliga. Bland annat står ju spikarna rakt ut på väggarna i snickarbon så det måste upp brädor så man inte gör illa sig.

 

Gällande ”utredning” har det hänt en del också. Ett stenpartiområde har börjat växa fram vid ingången till huset. Det är cirka tre kvadratmeter som vi tagit bort gräs/skog på och lagt marktäckande svart plast. På den har det kommit en hel del grus och jord där stenpartiväxter får växa och sprida sig i två etager. Frågan är bara om jorden ligger kvar där vi önskar när regnet smattrar ner. Men det visar sig. Vi har fått en hel del gatsten av pappa så de ska ut och hålla upp bygget kring stenpartiet.

 

Inredning och utredning – Nu längtar vi till semestern.